Maar ditmaal zullen de veranderingen uit verschillende hoeken komen en ze zullen uit verschillende hoeken komen. Martenson rekent op grote wijzigingen op het vlak van economie, energie en milieu (environment). Hij spreekt dan ook van de drie e's die ons leven ingrijpend zullen veranderen.

De vraag is echter of de veranderingen die op ons afkomen positief of negatief geïnterpreteerd moeten worden. Geen van de drie e's houdt grote verwachtingen voor de toekomst in. Martenson vreest dan ook de wereld van morgen minder prettig zal zijn dan deze die we vandaag kennen. Hij vreest bijvoorbeeld dat alle heisa over de schaalolieboom in de VS niets meer dan gebakken lucht zal blijken te zijn.

Maar ditmaal zullen de veranderingen uit verschillende hoeken komen en ze zullen uit verschillende hoeken komen. Martenson rekent op grote wijzigingen op het vlak van economie, energie en milieu (environment). Hij spreekt dan ook van de drie e's die ons leven ingrijpend zullen veranderen. De vraag is echter of de veranderingen die op ons afkomen positief of negatief geïnterpreteerd moeten worden. Geen van de drie e's houdt grote verwachtingen voor de toekomst in. Martenson vreest dan ook de wereld van morgen minder prettig zal zijn dan deze die we vandaag kennen. Hij vreest bijvoorbeeld dat alle heisa over de schaalolieboom in de VS niets meer dan gebakken lucht zal blijken te zijn.