'De vraag naar staal zal volgend jaar met 9,2 procent groeien. De bodem in de staalmarkt ligt duidelijk achter ons. Zowel in de Verenigde Staten, Europa als in Azië neemt de vraag naar staalproducten opnieuw toe. De consumptie van staal zal in 2010 wellicht rond 1,2 miljard ton liggen, een stijging met 9,2% tegenover dit jaar. China zal dit jaar wellicht 526 miljoen ton staal produceren, 19 procent meer dan in 2008', aldus Ian Christmas, de voorzitter van de Wereld Staal Organisatie.

Volgens Lakshmi Mittal, de voorzitter van 's werelds grootste staalconcern ArcelorMittal, zal zijn bedrijf dit kwartaal opnieuw aanknopen met winst na drie rode kwartalen op rij. De staalprijs stijgt opnieuw, en de voorraden worden opnieuw aangevuld. Mittal waarschuwt wel voor overdreven euforie. In de Verenigde Staten draaien de staalovens op amper 45% van hun capaciteit.

'De vraag naar staal zal volgend jaar met 9,2 procent groeien. De bodem in de staalmarkt ligt duidelijk achter ons. Zowel in de Verenigde Staten, Europa als in Azië neemt de vraag naar staalproducten opnieuw toe. De consumptie van staal zal in 2010 wellicht rond 1,2 miljard ton liggen, een stijging met 9,2% tegenover dit jaar. China zal dit jaar wellicht 526 miljoen ton staal produceren, 19 procent meer dan in 2008', aldus Ian Christmas, de voorzitter van de Wereld Staal Organisatie. Volgens Lakshmi Mittal, de voorzitter van 's werelds grootste staalconcern ArcelorMittal, zal zijn bedrijf dit kwartaal opnieuw aanknopen met winst na drie rode kwartalen op rij. De staalprijs stijgt opnieuw, en de voorraden worden opnieuw aangevuld. Mittal waarschuwt wel voor overdreven euforie. In de Verenigde Staten draaien de staalovens op amper 45% van hun capaciteit.