Disinflatie komt eigenlijk neer op positieve, maar toch lage inflatie. De meeste centrale banken hebben een inflatiedoelwit van 2%, zoals Japan zich dat nu ook heeft opgelegd. Dat inflatiedoelwit wordt echter in verschillende regio's niet gerealiseerd, ook al zijn de rentevoeten tot bijna nul gedaald.

Dat is onder het geval in de Verenigde Staten, de eurozone, Canada, Zweden, Zwitserland, Japan en Noorwegen. Het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn de twee uitzonderingen die de regel bevestigen. Volgens Harris is een oplopen van de inflatie op korte termijn onwaarschijnlijk.

Disinflatie komt eigenlijk neer op positieve, maar toch lage inflatie. De meeste centrale banken hebben een inflatiedoelwit van 2%, zoals Japan zich dat nu ook heeft opgelegd. Dat inflatiedoelwit wordt echter in verschillende regio's niet gerealiseerd, ook al zijn de rentevoeten tot bijna nul gedaald. Dat is onder het geval in de Verenigde Staten, de eurozone, Canada, Zweden, Zwitserland, Japan en Noorwegen. Het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn de twee uitzonderingen die de regel bevestigen. Volgens Harris is een oplopen van de inflatie op korte termijn onwaarschijnlijk.