Als gevolg van de oplopende spanningen is de vrees voor een escalatie van de valuta-oorlog stelselmatig opgelopen. Er wordt nu gesproken voor een striktere kapitaalcontrole, maar dat zou volgens Mobius geen goede zaak zijn.

In geval van een striktere kapitaalcontrole, gecombineerd met handelsoorlogen en -restricties zouden de kans de depressiekansen zienderogen toenemen. Toch is Mobius niet echt pessimistisch.

Hij vermoedt dat zowel de Verenigde Staten als China de ernst van de situatie inschatten, zodat er een soort van overeenkomst zal worden gesloten. Vervolgens kan de situatie op de valutamarkten alleszins tijdelijk afkoelen.

Als gevolg van de oplopende spanningen is de vrees voor een escalatie van de valuta-oorlog stelselmatig opgelopen. Er wordt nu gesproken voor een striktere kapitaalcontrole, maar dat zou volgens Mobius geen goede zaak zijn. In geval van een striktere kapitaalcontrole, gecombineerd met handelsoorlogen en -restricties zouden de kans de depressiekansen zienderogen toenemen. Toch is Mobius niet echt pessimistisch. Hij vermoedt dat zowel de Verenigde Staten als China de ernst van de situatie inschatten, zodat er een soort van overeenkomst zal worden gesloten. Vervolgens kan de situatie op de valutamarkten alleszins tijdelijk afkoelen.