Volgens het International Energy Agency bedraagt de vraag naar ruwe olie momenteel 89,90 miljoen vaten per dag, waar een productie van 91,10 miljoen vaten tegenover staat.

Wall Street is vandaag opnieuw hoger gesloten, waarbij een deel van de verliezen van gisteren opnieuw opgehaald werden. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,53% en 0,72% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 1,17% liet optekenen.

Rendement op Amerikaanse staatsobligaties nu eens lager en dan weer hoger

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2572 dollar betaald of zowat een kwart procent meer dan het slotniveau van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,672%, of 3% meer dan gisteren. De koersen van de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties springen als jo-jo's heen en weer.

Olie en goud weer duurder

Voor een troy ounce goud werd nog 1573,30 dollar betaald, of een paar dollar meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens fors duurder, voor een vat ruwe olie werd nog ongeveer 80 dollar betaald of 2,50% meer als het slotniveau van gisteren.

Volgens het International Energy Agency bedraagt de vraag naar ruwe olie momenteel 89,90 miljoen vaten per dag, waar een productie van 91,10 miljoen vaten tegenover staat. Wall Street is vandaag opnieuw hoger gesloten, waarbij een deel van de verliezen van gisteren opnieuw opgehaald werden. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,53% en 0,72% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 1,17% liet optekenen. Rendement op Amerikaanse staatsobligaties nu eens lager en dan weer hoger Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2572 dollar betaald of zowat een kwart procent meer dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,672%, of 3% meer dan gisteren. De koersen van de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties springen als jo-jo's heen en weer. Olie en goud weer duurder Voor een troy ounce goud werd nog 1573,30 dollar betaald, of een paar dollar meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens fors duurder, voor een vat ruwe olie werd nog ongeveer 80 dollar betaald of 2,50% meer als het slotniveau van gisteren.