Volgens het Internationaal Monetair Fonds wordt de Chinese economie met ernstige risico's geconfronteerd. Er is sprake van een duidelijke vertraging, waarbij het nog niet helemaal duidelijk is of ze al dan niet een harde landing zal kunnen vermijden. Voorlopig lijkt dit scenario echter vermeden kunnen worden.

Belangrijk wat er in Europa gaat gebeuren

Ook voor China wordt belangrijk wat er in Europa gaat gebeuren. Wanneer de Europese schuldencrisis verder zou escaleren, zal dit ongetwijfeld niet zonder gevolgen blijven voor de Chinese economie. Die is namelijk nog steeds in belangrijke mate afhankelijk van de export.

Agnes Deng, hoofd Hong Kong and China equities voor Baring Asset Management, verwacht voorlopig niet te veel van China. Zij verwacht dat de Chinese economie nog wat verder kan vertragen alvorens eventueel een bodem wordt gevonden. De motor van de wereldeconomie kan China voorlopig dus niet worden.

Volgens het Internationaal Monetair Fonds wordt de Chinese economie met ernstige risico's geconfronteerd. Er is sprake van een duidelijke vertraging, waarbij het nog niet helemaal duidelijk is of ze al dan niet een harde landing zal kunnen vermijden. Voorlopig lijkt dit scenario echter vermeden kunnen worden. Belangrijk wat er in Europa gaat gebeuren Ook voor China wordt belangrijk wat er in Europa gaat gebeuren. Wanneer de Europese schuldencrisis verder zou escaleren, zal dit ongetwijfeld niet zonder gevolgen blijven voor de Chinese economie. Die is namelijk nog steeds in belangrijke mate afhankelijk van de export. Agnes Deng, hoofd Hong Kong and China equities voor Baring Asset Management, verwacht voorlopig niet te veel van China. Zij verwacht dat de Chinese economie nog wat verder kan vertragen alvorens eventueel een bodem wordt gevonden. De motor van de wereldeconomie kan China voorlopig dus niet worden.