Feit is dat hij het deed en daarmee aangaf hoe belangrijk deze zeldzame aarden eigenlijk zijn voor het draaiende houden van onze geïnnoveerde en technologische economie.

Hij sprak het belang uit in zijn onlangs gehouden state of the Union en deze uitspraken werden verder nog onderstreept tijdens een meeting van de WTO over de manipulatie van de wereldmarkt in kritische en strategische elementen.

Heuse REE-oorlog tussen China en de VS

De wereld leeft op gespannen voet met China als het gaat om het verbruik, export en de exploratie van Rare Earth Elements. Er is zelfs sprake van een heus REE-oorlog tussen China en de VS.

De bemoeienis van Obama heeft voor extra olie op het vuur gezorgd: "We moeten de controle over onze energieverstrekking in eigen handen houden, we kunnen simpelweg niet toelaten dat andere landen delen van de markt gaan beheersen om de simpele reden dat ze het zich veroorloven om de regels met de voeten te treden." zei Obama in een persconferentie.

Minder zeldzaam dan zilver

Rare Earth Elements behoren tot de kritische en strategische elementen die nagenoeg onmisbaar zijn in bijvoorbeeld katalysatoren, hybride systemen, en talloze hoogwaardige elektronica. Op zich zijn deze elementen helemaal niet zo zeldzaam. Zilver is veel zeldzamer. Echter de winning van deze elementen is veel lastiger. Hetgeen dan ook nog wordt bemoeilijkt doordat 1 land de monopolie probeert op te eisen.

Feit is dat hij het deed en daarmee aangaf hoe belangrijk deze zeldzame aarden eigenlijk zijn voor het draaiende houden van onze geïnnoveerde en technologische economie. Hij sprak het belang uit in zijn onlangs gehouden state of the Union en deze uitspraken werden verder nog onderstreept tijdens een meeting van de WTO over de manipulatie van de wereldmarkt in kritische en strategische elementen.Heuse REE-oorlog tussen China en de VS De wereld leeft op gespannen voet met China als het gaat om het verbruik, export en de exploratie van Rare Earth Elements. Er is zelfs sprake van een heus REE-oorlog tussen China en de VS. De bemoeienis van Obama heeft voor extra olie op het vuur gezorgd: "We moeten de controle over onze energieverstrekking in eigen handen houden, we kunnen simpelweg niet toelaten dat andere landen delen van de markt gaan beheersen om de simpele reden dat ze het zich veroorloven om de regels met de voeten te treden." zei Obama in een persconferentie.Minder zeldzaam dan zilver Rare Earth Elements behoren tot de kritische en strategische elementen die nagenoeg onmisbaar zijn in bijvoorbeeld katalysatoren, hybride systemen, en talloze hoogwaardige elektronica. Op zich zijn deze elementen helemaal niet zo zeldzaam. Zilver is veel zeldzamer. Echter de winning van deze elementen is veel lastiger. Hetgeen dan ook nog wordt bemoeilijkt doordat 1 land de monopolie probeert op te eisen.