De wereld is veroordeeld tot een eindeloze cyclus van zeepbellen en crisissen, zo luidt de strekking van het stuk. Die zullen leiden tot de instorting van de valutakoersen, wat uiteindelijk hyperinflatie tot gevolg zal hebben. Waardoor de hyperinflationisten met enige vertraging toch gelijk zouden krijgen.

De hoofdschuldige voor het hierboven geschetste rampenscenario zou uiteindelijk de Amerikaanse centrale bank zijn, die de wereld met goedkoop geld heeft overspoeld. De meeste economen lachten tot dusver met dergelijk doemdenken, maar het verschijnen van een artikel van die strekking in de gerespecteerde Financial Times doet toch de wenkbrauwen fronsen.

De wereld is veroordeeld tot een eindeloze cyclus van zeepbellen en crisissen, zo luidt de strekking van het stuk. Die zullen leiden tot de instorting van de valutakoersen, wat uiteindelijk hyperinflatie tot gevolg zal hebben. Waardoor de hyperinflationisten met enige vertraging toch gelijk zouden krijgen. De hoofdschuldige voor het hierboven geschetste rampenscenario zou uiteindelijk de Amerikaanse centrale bank zijn, die de wereld met goedkoop geld heeft overspoeld. De meeste economen lachten tot dusver met dergelijk doemdenken, maar het verschijnen van een artikel van die strekking in de gerespecteerde Financial Times doet toch de wenkbrauwen fronsen.