Een aantal landen wordt weliswaar geconfronteerd met dalende prijzen, maar die hebben andere oorzaken buiten het deflatieveld. Griekenland is bijvoorbeeld te weinig concurrentieel op de wereldmarkt en zal daar dringend iets aan moeten gaan doen.

De centrale banken hebben een inflatiedoelstelling van 2% voor ogen en zullen dat volgens Sargent blijven hanteren. Een inflatieniveau van ongeveer 2% is noodzakelijk om de schuldenberg te beheersen. Overigens vindt Sargent het idee van het herinvoeren van een goudstandaard nog niet eens zo gek.

Een aantal landen wordt weliswaar geconfronteerd met dalende prijzen, maar die hebben andere oorzaken buiten het deflatieveld. Griekenland is bijvoorbeeld te weinig concurrentieel op de wereldmarkt en zal daar dringend iets aan moeten gaan doen. De centrale banken hebben een inflatiedoelstelling van 2% voor ogen en zullen dat volgens Sargent blijven hanteren. Een inflatieniveau van ongeveer 2% is noodzakelijk om de schuldenberg te beheersen. Overigens vindt Sargent het idee van het herinvoeren van een goudstandaard nog niet eens zo gek.