Vervolgens kwam er de Great Depression in de jaren 30 en kon de wereld zich voorbereiden op het volgende grote gewapende conflict. Eigenlijk werden na 1914-1918 gewoon de zaden van de volgende grote crisis gezaaid en hetzelfde heeft zich nu opnieuw voorgedaan.

Het verschil is nu dat de wereld veel complexer is geworden dan toen. De overheden dreigen de controle over de monetaire politiek en de begrotingen kwijt te raken, een situatie die op termijn alleen maar slecht kan aflopen. Het uitstellen van noodzakelijk beslissingen heeft de zaken alleen maar bemoeilijkt.

Vervolgens kwam er de Great Depression in de jaren 30 en kon de wereld zich voorbereiden op het volgende grote gewapende conflict. Eigenlijk werden na 1914-1918 gewoon de zaden van de volgende grote crisis gezaaid en hetzelfde heeft zich nu opnieuw voorgedaan. Het verschil is nu dat de wereld veel complexer is geworden dan toen. De overheden dreigen de controle over de monetaire politiek en de begrotingen kwijt te raken, een situatie die op termijn alleen maar slecht kan aflopen. Het uitstellen van noodzakelijk beslissingen heeft de zaken alleen maar bemoeilijkt.