Het proces van de creatie van zo'n nieuwe wereldmunt is echter al volop bezig. We kennen de SDR's of "special drawing rights" al geruime tijd, ze werden door het Internationaal Monetair Fonds in het leven geroepen. Deze SDR's kunnen op een bepaald moment de rol van de dollar overnemen.

Daarbij zal het gewicht van de dollar in de SDR's gereduceerd worden ten voordele van de Chinese yuan. Volgens Rickards kan de overstap naar een nieuwe wereldreservemunt snel verlopen, het zou zelfs een grote schok kunnen veroorzaken. Er zijn wel degelijk risico's aan dit scenario verbonden, zo kan een groot deel van de spaarcenten voor pensioenen verloren gaan.

Het proces van de creatie van zo'n nieuwe wereldmunt is echter al volop bezig. We kennen de SDR's of "special drawing rights" al geruime tijd, ze werden door het Internationaal Monetair Fonds in het leven geroepen. Deze SDR's kunnen op een bepaald moment de rol van de dollar overnemen. Daarbij zal het gewicht van de dollar in de SDR's gereduceerd worden ten voordele van de Chinese yuan. Volgens Rickards kan de overstap naar een nieuwe wereldreservemunt snel verlopen, het zou zelfs een grote schok kunnen veroorzaken. Er zijn wel degelijk risico's aan dit scenario verbonden, zo kan een groot deel van de spaarcenten voor pensioenen verloren gaan.