In de Financial Times verklaart Robert Zoellick dat het hoog tijd is om een nieuwe versie van Bretton Woods op te starten. Het kan namelijk even duren alvorens dergelijk systeem daadwerkelijk en effectief werkt.

Deze week vergadert G-20, de meeting van de 20 grootste industrielanden in de wereld. Volgens Zoellick is deze meeting het ideale moment om een tweede uitgave van Bretton Woods te bespreken.

Het systeem zou gebruik kunnen maken van goud als een referentiepunt wat betreft de marktverwachtingen over inflatie, deflatie en de toekomstige valutakoersen.

Zoellick merkt op dat goud in toenemende mate als een alternatief voor de traditionele munten wordt beschouwd. Het herinvoeren in een andere vorm van Bretton Woods kan de goudprijs een duwtje in de rug geven.

In de Financial Times verklaart Robert Zoellick dat het hoog tijd is om een nieuwe versie van Bretton Woods op te starten. Het kan namelijk even duren alvorens dergelijk systeem daadwerkelijk en effectief werkt. Deze week vergadert G-20, de meeting van de 20 grootste industrielanden in de wereld. Volgens Zoellick is deze meeting het ideale moment om een tweede uitgave van Bretton Woods te bespreken. Het systeem zou gebruik kunnen maken van goud als een referentiepunt wat betreft de marktverwachtingen over inflatie, deflatie en de toekomstige valutakoersen. Zoellick merkt op dat goud in toenemende mate als een alternatief voor de traditionele munten wordt beschouwd. Het herinvoeren in een andere vorm van Bretton Woods kan de goudprijs een duwtje in de rug geven.