Maar Citigroup vestigt de aandacht op nog een ander gegeven dat de situatie op de oliemarkt grondig door elkaar kan schudden. De Iraakse olieproductie kan in de komende jaren exploderen, dit naarmate de situatie in het land zich meer en meer stabiliseert.

Analist Edward Morse, de oliespecialist van de Amerikaanse bank, gelooft dat als gevolg van de aanvoer van Iraakse olie de prijs voor een vat Brent kan terugvallen tot het niveau van 99 dollar.

De Iraakse olieproductie zou een historisch recordniveau bereiken, waardoor de wereld overspoelt dreigt te worden met olie.

Maar Citigroup vestigt de aandacht op nog een ander gegeven dat de situatie op de oliemarkt grondig door elkaar kan schudden. De Iraakse olieproductie kan in de komende jaren exploderen, dit naarmate de situatie in het land zich meer en meer stabiliseert. Analist Edward Morse, de oliespecialist van de Amerikaanse bank, gelooft dat als gevolg van de aanvoer van Iraakse olie de prijs voor een vat Brent kan terugvallen tot het niveau van 99 dollar. De Iraakse olieproductie zou een historisch recordniveau bereiken, waardoor de wereld overspoelt dreigt te worden met olie.