De huidige situatie zal die evolutie niet doen verbeteren, algemeen wordt aangenomen dat Ierland het voorbeeld van Griekenland zal moeten volgen en dus een reddingsplan nodig heeft.

De wereld begint te beseffen dat de Europese begrotingscrisis nog maar pas is gestart, zo meent Scott Minerd, chief investment officer in New York bij Guggenheim Partners LLC.

Er is volgens Minerd maar één uitweg uit deze crisis en dat is een verzwakking van de koers van de euro. De bedrijven beseffen dit ook en geven daarom minder obligaties in dollars uit. Wanneer de euro verzwakt tegenover de dollar kunnen dergelijke obligaties erg duur gaan worden.

De huidige situatie zal die evolutie niet doen verbeteren, algemeen wordt aangenomen dat Ierland het voorbeeld van Griekenland zal moeten volgen en dus een reddingsplan nodig heeft. De wereld begint te beseffen dat de Europese begrotingscrisis nog maar pas is gestart, zo meent Scott Minerd, chief investment officer in New York bij Guggenheim Partners LLC. Er is volgens Minerd maar één uitweg uit deze crisis en dat is een verzwakking van de koers van de euro. De bedrijven beseffen dit ook en geven daarom minder obligaties in dollars uit. Wanneer de euro verzwakt tegenover de dollar kunnen dergelijke obligaties erg duur gaan worden.