In de praktijk heeft het overspoelen van de wereld met een enorme massa geld geleid tot asset inflatie op grote schaal. Er is met andere woorden een enorme zeepbel ontstaan, gebaseerd op leverage en op een enorme berg aan schulden. Een dergelijk scenario kan onmogelijk goed aflopen.

De wereld staat aan de vooravond van een periode van massale vernietiging van welvaart. Op een bepaalde dag zal de asset inflatie leiden tot een deflatoire instorting, zonder dat momenteel al duidelijk is wie of wat deze instorting zal veroorzaken. Evenmin is duidelijk hoe dit zal gebeuren.

In de praktijk heeft het overspoelen van de wereld met een enorme massa geld geleid tot asset inflatie op grote schaal. Er is met andere woorden een enorme zeepbel ontstaan, gebaseerd op leverage en op een enorme berg aan schulden. Een dergelijk scenario kan onmogelijk goed aflopen. De wereld staat aan de vooravond van een periode van massale vernietiging van welvaart. Op een bepaalde dag zal de asset inflatie leiden tot een deflatoire instorting, zonder dat momenteel al duidelijk is wie of wat deze instorting zal veroorzaken. Evenmin is duidelijk hoe dit zal gebeuren.