Ondanks ontgoochelende cijfers kon de koers volgens Geert Van Herck van Leleux toch een mooie sprong maken.

De ontgoocheling speelde zich vooral op het niveau van de nettowinst af : de derdekwartaalwinst viel terug tot 1,79 miljard euro, of 1,35 euro per aandeel (Q3 2012 : 2,2 miljard euro). Analisten hadden wel een terugval verwacht, maar mikten met gemiddeld 1,88 miljard euro toch wat hoger.

Voor de rest van het boekjaar verwacht CEO Chris Viehbacher een terugval van de winst per aandeel met 10%. Dat is aan de onderzijde van de eerder gegeven verwachtingsvork voor een daling met 7% - 10%.

De volgende factoren wogen op de winst : in China had Sanofi last van een fraude-onderzoek van de overheid, in Brazilië knoeide het bedrijf met zijn voorraden, waardoor de opbrengsten uit de verkoop van generische geneesmiddelen tegenvielen en tenslotte waren er in Canada problemen met de productie van vaccins voor kinderen.

Ondanks de lagere winstverwachtingen sprongen beleggers afgelopen week op het aandeel. Was de correctie over de afgelopen weken met 20% misschien te sterk ?

Of zijn het de sterke groeicijfers van de biotechnologiedochter Genzyme (omzet +21,1% in Q3 2013) die beleggers wel kunnen bekoren. Voor Van Herck blijft Sanofi echter een kwaliteitsaandeel

dat op correctie zeker mag bijgekocht worden.

Ondanks ontgoochelende cijfers kon de koers volgens Geert Van Herck van Leleux toch een mooie sprong maken. De ontgoocheling speelde zich vooral op het niveau van de nettowinst af : de derdekwartaalwinst viel terug tot 1,79 miljard euro, of 1,35 euro per aandeel (Q3 2012 : 2,2 miljard euro). Analisten hadden wel een terugval verwacht, maar mikten met gemiddeld 1,88 miljard euro toch wat hoger. Voor de rest van het boekjaar verwacht CEO Chris Viehbacher een terugval van de winst per aandeel met 10%. Dat is aan de onderzijde van de eerder gegeven verwachtingsvork voor een daling met 7% - 10%. De volgende factoren wogen op de winst : in China had Sanofi last van een fraude-onderzoek van de overheid, in Brazilië knoeide het bedrijf met zijn voorraden, waardoor de opbrengsten uit de verkoop van generische geneesmiddelen tegenvielen en tenslotte waren er in Canada problemen met de productie van vaccins voor kinderen. Ondanks de lagere winstverwachtingen sprongen beleggers afgelopen week op het aandeel. Was de correctie over de afgelopen weken met 20% misschien te sterk ? Of zijn het de sterke groeicijfers van de biotechnologiedochter Genzyme (omzet +21,1% in Q3 2013) die beleggers wel kunnen bekoren. Voor Van Herck blijft Sanofi echter een kwaliteitsaandeel dat op correctie zeker mag bijgekocht worden.