Bureau Veritas : wereldwijd de nummer 2 voor conformiteitsbeoordelingen en certificering. Bureau Veritas boekte een omzetstijging van 7% in het eerste kwartaal. Sinds het begin van het jaar heeft deze groep al "drie overnames op strategische markten en in groeilanden" aangekondigd. Dit met het doel om tegen 2015 een groei van 10 tot 15% van de winst per aandeel te bereiken.

Saint-Gobain : de bouwmaterialengroep heeft in de eerste jaarhelft "onder zeer ongunstige weersomstandigheden" geleden. Toch zullen de komende kwartalen gekenmerkt worden door een stabilisering van de activiteit op het "Oude Continent", een verderzetting van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt en een "verbetering in Azië en de opkomende markten."

Kopen op koerszwakte

Delaunay koopt Wendel op koerszwakte (rond 80/86 euro) om zowel de forse korting op de NIW als de goede zichtbaarheid op de activiteiten van Bureau Veritas en een inhaalbeweging van Saint-Gobain te "bespelen". Het advies luidt opbouwen, een stop-loss lijkt aangewezen.

Bureau Veritas : wereldwijd de nummer 2 voor conformiteitsbeoordelingen en certificering. Bureau Veritas boekte een omzetstijging van 7% in het eerste kwartaal. Sinds het begin van het jaar heeft deze groep al "drie overnames op strategische markten en in groeilanden" aangekondigd. Dit met het doel om tegen 2015 een groei van 10 tot 15% van de winst per aandeel te bereiken. Saint-Gobain : de bouwmaterialengroep heeft in de eerste jaarhelft "onder zeer ongunstige weersomstandigheden" geleden. Toch zullen de komende kwartalen gekenmerkt worden door een stabilisering van de activiteit op het "Oude Continent", een verderzetting van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt en een "verbetering in Azië en de opkomende markten."Kopen op koerszwakte Delaunay koopt Wendel op koerszwakte (rond 80/86 euro) om zowel de forse korting op de NIW als de goede zichtbaarheid op de activiteiten van Bureau Veritas en een inhaalbeweging van Saint-Gobain te "bespelen". Het advies luidt opbouwen, een stop-loss lijkt aangewezen.