Daarmee wast Wells Fargo de laatste grote Amerikaanse bank die de staatssteun ontvangen onder het TARP-programma (nog) niet had terugbetaald, maar inmiddels heeft ook deze bank aangekondigd dat ze de TARP-steun gaat terugbetalen.

De belangrijkste reden dat Citigroup zo snel mogelijk onder TARP uitwil, is dat de bank onder de beperking van de betaling van bonussen aan de medewerkers uitwil.

Eerder was dat ook dezelfde reden waarom Bank of America onder het TARP-programma uitwil. De vraag is echter of deze banken al opnieuw sterk genoeg zijn om opnieuw op eigen benen te kunnen staan.

Joshua Rosner, managing directeur bij broker Graham Fisher, heeft daar zo zijn twijfels over. Minister van Financiën Timothy Geithner besloot vorige week namelijk op TARP te verlengen tot oktober van volgend jaar.

Dat betekent dat Geithner verwacht dat de banken nog meer kredietverliezen gaan bekendmaken. Zodoende kunnen twijfels worden gesteld bij de plannen van Citigroup om onder de paraplu van TARP uit te komen, want Citigroup was de Amerikaanse bank die het meest van de kredietcrisis te lijden had.

Daarmee wast Wells Fargo de laatste grote Amerikaanse bank die de staatssteun ontvangen onder het TARP-programma (nog) niet had terugbetaald, maar inmiddels heeft ook deze bank aangekondigd dat ze de TARP-steun gaat terugbetalen. De belangrijkste reden dat Citigroup zo snel mogelijk onder TARP uitwil, is dat de bank onder de beperking van de betaling van bonussen aan de medewerkers uitwil. Eerder was dat ook dezelfde reden waarom Bank of America onder het TARP-programma uitwil. De vraag is echter of deze banken al opnieuw sterk genoeg zijn om opnieuw op eigen benen te kunnen staan. Joshua Rosner, managing directeur bij broker Graham Fisher, heeft daar zo zijn twijfels over. Minister van Financiën Timothy Geithner besloot vorige week namelijk op TARP te verlengen tot oktober van volgend jaar. Dat betekent dat Geithner verwacht dat de banken nog meer kredietverliezen gaan bekendmaken. Zodoende kunnen twijfels worden gesteld bij de plannen van Citigroup om onder de paraplu van TARP uit te komen, want Citigroup was de Amerikaanse bank die het meest van de kredietcrisis te lijden had.