Vooral de hypotheekdivisie presteerde goed. Wells Fargo verstrekt sinds september bijna 1 op de 3 hypotheken. Wel daalde de netto rentemarge met 10 basispunten tot 3,56% en liet ook de efficiency ratio een verslechtering zien.

Desondanks nam de winstgevendheid toe, was de kredietpositie solide door onder ander lagere eenmalige lasten en werd de kapitaalratio van de bank versterkt.

De analisten van ABN Amro handhaven voorlopig de koopopinie voor Wells Fargo. Hoewel de nettowinst positief verraste, waren de terugval van de efficiency ratio en de groter dan verwachte daling van de netto rentemarge wat teleurstellend.

De bank is goed gepositioneerd om te profiteren van de herfinancieringsgolf, maar hypotheekverstrekkers gaan het minder goed doen, met name als de Fed zou stoppen met het maandelijks opkopen van obligaties.

WFC heeft een sterke balans, een goed management en rapporteert consistent. Het aandeel handelt lager dan het sectorgemiddelde.

De koers/winstverhouding ligt op 9,6 keer de verwachte winst voor het komende jaar, vergeleken met een gemiddelde k/w van de sector van 11,7.

Op de lange termijn heeft de koers van het aandeel beter gepresteerd dan dat van z'n Amerikaanse sectorgenoten, maar op de korte termijn loopt het achter.

Vooral de hypotheekdivisie presteerde goed. Wells Fargo verstrekt sinds september bijna 1 op de 3 hypotheken. Wel daalde de netto rentemarge met 10 basispunten tot 3,56% en liet ook de efficiency ratio een verslechtering zien. Desondanks nam de winstgevendheid toe, was de kredietpositie solide door onder ander lagere eenmalige lasten en werd de kapitaalratio van de bank versterkt. De analisten van ABN Amro handhaven voorlopig de koopopinie voor Wells Fargo. Hoewel de nettowinst positief verraste, waren de terugval van de efficiency ratio en de groter dan verwachte daling van de netto rentemarge wat teleurstellend. De bank is goed gepositioneerd om te profiteren van de herfinancieringsgolf, maar hypotheekverstrekkers gaan het minder goed doen, met name als de Fed zou stoppen met het maandelijks opkopen van obligaties. WFC heeft een sterke balans, een goed management en rapporteert consistent. Het aandeel handelt lager dan het sectorgemiddelde. De koers/winstverhouding ligt op 9,6 keer de verwachte winst voor het komende jaar, vergeleken met een gemiddelde k/w van de sector van 11,7. Op de lange termijn heeft de koers van het aandeel beter gepresteerd dan dat van z'n Amerikaanse sectorgenoten, maar op de korte termijn loopt het achter.