Daarnaast zal de FED de kans krijgen om de koers van de USD te laten verzwakken. Welkom in de vreemde nieuwe wereld met een sterkere dollar en een instabiele economie, zo concludeert Business Insider. Die sterkere dollar zal meer beleggers aantrekken, zo luidt de conclusie.

Maar de onafhankelijkheid van de energievoorziening brengt complicaties met zich mee, zowel op militair als op financieel vlak. De Verenigde Staten zullen zich minder geroepen voelen om de politieagent van de wereld te worden, terwijl de monetaire politiek van de VS zal normaliseren. Dat betekent dat de attractiviteit van de USD zal afnemen.

Daarnaast zal de FED de kans krijgen om de koers van de USD te laten verzwakken. Welkom in de vreemde nieuwe wereld met een sterkere dollar en een instabiele economie, zo concludeert Business Insider. Die sterkere dollar zal meer beleggers aantrekken, zo luidt de conclusie. Maar de onafhankelijkheid van de energievoorziening brengt complicaties met zich mee, zowel op militair als op financieel vlak. De Verenigde Staten zullen zich minder geroepen voelen om de politieagent van de wereld te worden, terwijl de monetaire politiek van de VS zal normaliseren. Dat betekent dat de attractiviteit van de USD zal afnemen.