De bedragen in omloop zijn zo groot dat niemand in de hele wereld ze kan dekken, ook al bundelen alle centrale banken de krachten. Feedproxy spreekt in dat verband van een duister universum die het financieel systeem zoals we dat kennen tot in de wortels bedreigen.

Met elke ingreep van de centrale banken lopen de wereldwijde schulden alsmaar verder op, tot uiteindelijk niemand nog maar het flauwste besef heeft hoe al die schulden ooit kunnen terugbetaald worden. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: nooit. Welkom in het tijdperk van het spookgeld, zo concludeert Feedproxy.

De bedragen in omloop zijn zo groot dat niemand in de hele wereld ze kan dekken, ook al bundelen alle centrale banken de krachten. Feedproxy spreekt in dat verband van een duister universum die het financieel systeem zoals we dat kennen tot in de wortels bedreigen. Met elke ingreep van de centrale banken lopen de wereldwijde schulden alsmaar verder op, tot uiteindelijk niemand nog maar het flauwste besef heeft hoe al die schulden ooit kunnen terugbetaald worden. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: nooit. Welkom in het tijdperk van het spookgeld, zo concludeert Feedproxy.