Dat heeft grote gevolgen voor arbeiders en bedienden, want de hele maatschappij zal op een andere manier naar tewerkstelling moeten gaan aankijken. Het toverwoord voor de toekomst is flexibiliteit, iedereen zal zich zeer flexibel moeten opstellen om zich in de nieuwe wereld te handhaven.

Ook de overheid zal zich moeten aanpassen, de belasting op inkomen zal gaandeweg moeten worden afgebouwd want niet iedereen zal nog een inkomen uit arbeid kunnen verwerven. Nieuwe belastingen op consumptie, vervuiling (koolstofdioxide enzovoort) zullen de bestaande belastingen moeten komen vervangen. Het tijdperk van de robotrevolutie belooft er één van grote veranderingen te worden.

Dat heeft grote gevolgen voor arbeiders en bedienden, want de hele maatschappij zal op een andere manier naar tewerkstelling moeten gaan aankijken. Het toverwoord voor de toekomst is flexibiliteit, iedereen zal zich zeer flexibel moeten opstellen om zich in de nieuwe wereld te handhaven. Ook de overheid zal zich moeten aanpassen, de belasting op inkomen zal gaandeweg moeten worden afgebouwd want niet iedereen zal nog een inkomen uit arbeid kunnen verwerven. Nieuwe belastingen op consumptie, vervuiling (koolstofdioxide enzovoort) zullen de bestaande belastingen moeten komen vervangen. Het tijdperk van de robotrevolutie belooft er één van grote veranderingen te worden.