*Griekenland krijgt een nieuw financieringspakket van EUR 109 miljard, waarin ook private-sectorbijdragen t.w.v. EUR 37 mrd zijn meegerekend

*Van de noodleningen aan Griekenland Portugal en Ierland wordt de looptijd verlengd van 7,5 naar 15 jaar, en de rente verlaagd naar 3,5% (is nu 4,5% tot 5,8%).

*Een "tijdelijk faillissement" van Griekenland kan plaatsvinden, doordat privatesectorhouders van Griekse staatsobligaties "vrijwillig" bijdragen. Dertig grote banken en verzekeringsmaatschappijen zullen hun obligaties met korte looptijden inruilen voor 30- of 15-jarige stukken tegen relatief lage rente, waarbij ze een verlies van 21% nemen.

Ook zal een deel worden teruggekocht tegen 80% van de nominale

waarde.

De default-status zou maar enkele dagen hoeven duren. Hierdoor, en dankzij garantstelling van het EFSF is dit voor de ECB nu acceptabel.

Daarnaast zal een programma voor het terugkopen van schulden tegen koersen ruim beneden 100 een schuldreductie opleveren van EUR 12,6 mrd.

*Griekenland krijgt een nieuw financieringspakket van EUR 109 miljard, waarin ook private-sectorbijdragen t.w.v. EUR 37 mrd zijn meegerekend *Van de noodleningen aan Griekenland Portugal en Ierland wordt de looptijd verlengd van 7,5 naar 15 jaar, en de rente verlaagd naar 3,5% (is nu 4,5% tot 5,8%). *Een "tijdelijk faillissement" van Griekenland kan plaatsvinden, doordat privatesectorhouders van Griekse staatsobligaties "vrijwillig" bijdragen. Dertig grote banken en verzekeringsmaatschappijen zullen hun obligaties met korte looptijden inruilen voor 30- of 15-jarige stukken tegen relatief lage rente, waarbij ze een verlies van 21% nemen. Ook zal een deel worden teruggekocht tegen 80% van de nominale waarde. De default-status zou maar enkele dagen hoeven duren. Hierdoor, en dankzij garantstelling van het EFSF is dit voor de ECB nu acceptabel. Daarnaast zal een programma voor het terugkopen van schulden tegen koersen ruim beneden 100 een schuldreductie opleveren van EUR 12,6 mrd.