Het antwoord op die vraag lijkt voor de hand te liggen, de grootste kanshebbers zijn die landen die in de problemen dreigen te raken. In Europa wordt dan automatisch aan Frankrijk en Italië gedacht, twee landen die nogal eens gevaarlijk dicht in de richting van de gevarenzone overhellen.

Bovendien zijn beide landen te groot om door Europa overeind te worden gehouden. Wil de Bundesbank ons waarschuwen dat er onderhuids iets broeit in de eurozone? Deze suggestie lijkt vergezocht, maar in de huidige marktomstandigheden weet men uiteraard nooit. Op verschillende segmenten van de financiële markten zijn de spanningen duidelijk toegenomen.

Het antwoord op die vraag lijkt voor de hand te liggen, de grootste kanshebbers zijn die landen die in de problemen dreigen te raken. In Europa wordt dan automatisch aan Frankrijk en Italië gedacht, twee landen die nogal eens gevaarlijk dicht in de richting van de gevarenzone overhellen. Bovendien zijn beide landen te groot om door Europa overeind te worden gehouden. Wil de Bundesbank ons waarschuwen dat er onderhuids iets broeit in de eurozone? Deze suggestie lijkt vergezocht, maar in de huidige marktomstandigheden weet men uiteraard nooit. Op verschillende segmenten van de financiële markten zijn de spanningen duidelijk toegenomen.