Dit ondanks het feit dat de debt-to-GDP ratio voor de Europese landen erbarmelijk slecht is. Op een verbetering van deze ratio hoeft op korte of middellange termijn niet gerekend te worden. Zonder structurele hervormingen in de eurozone zijn de obligaties zo goed als waardeloos.

In de jacht op rendement worden de obligaties toch gekocht, de hebzucht van de banken kent blijkbaar geen grenzen. Het zijn inderdaad de banken die deze obligaties kopen. Welke idioot zal de Europese staatsobligaties overkopen van de banken wanneer het doek ooit valt, zo vragen veel analisten zich af?

Dit ondanks het feit dat de debt-to-GDP ratio voor de Europese landen erbarmelijk slecht is. Op een verbetering van deze ratio hoeft op korte of middellange termijn niet gerekend te worden. Zonder structurele hervormingen in de eurozone zijn de obligaties zo goed als waardeloos. In de jacht op rendement worden de obligaties toch gekocht, de hebzucht van de banken kent blijkbaar geen grenzen. Het zijn inderdaad de banken die deze obligaties kopen. Welke idioot zal de Europese staatsobligaties overkopen van de banken wanneer het doek ooit valt, zo vragen veel analisten zich af?