Over de afgelopen drie dagen is de yen met 15% in koers gedaald tegenover de dollar, tegenover de euro is er zelfs sprake van een koersdaling met 20%, tegenover de Koreaanse won ging de yen over dezelfde periode 13% lager. Deze landen zijn niet te spreken over de Japanse aanpak.

Vasu Menon, vice president for wealth management bij OCBC Bank, relativeert niettemin het probleem. De koers van de yen is inderdaad fors gedaald, maar was in de maanden voordien sterk gestegen. Menon gelooft dan ook niet dat Japan door G-20 streng op de vingers zal worden getikt.

Over de afgelopen drie dagen is de yen met 15% in koers gedaald tegenover de dollar, tegenover de euro is er zelfs sprake van een koersdaling met 20%, tegenover de Koreaanse won ging de yen over dezelfde periode 13% lager. Deze landen zijn niet te spreken over de Japanse aanpak. Vasu Menon, vice president for wealth management bij OCBC Bank, relativeert niettemin het probleem. De koers van de yen is inderdaad fors gedaald, maar was in de maanden voordien sterk gestegen. Menon gelooft dan ook niet dat Japan door G-20 streng op de vingers zal worden getikt.