Traditioneel duiken de kopers van goud in beide landen vooral in de tweede helft van het jaar op, wanneer de feestdagen op komst zijn. In India komt daar nog eens bovenop dat in de tweede helft van het jaar het seizoen van de huwelijken aanbreekt. De trouwfeesten gaan in India gepaard met grote goudverkopen.

Welk zijn de beste maanden om goud te kopen? Dat blijken augustus, september en november te zijn, of met andere woorden de maanden die de feestdagen voorafgegaan. Aan dit rijtje kan nog januari toegevoegd worden, omdat in de eerste weken van het nieuwe jaar het Chinees nieuwjaar gevierd wordt.

Traditioneel duiken de kopers van goud in beide landen vooral in de tweede helft van het jaar op, wanneer de feestdagen op komst zijn. In India komt daar nog eens bovenop dat in de tweede helft van het jaar het seizoen van de huwelijken aanbreekt. De trouwfeesten gaan in India gepaard met grote goudverkopen. Welk zijn de beste maanden om goud te kopen? Dat blijken augustus, september en november te zijn, of met andere woorden de maanden die de feestdagen voorafgegaan. Aan dit rijtje kan nog januari toegevoegd worden, omdat in de eerste weken van het nieuwe jaar het Chinees nieuwjaar gevierd wordt.