De verklaring voor deze oplopende activiteit op de obligatiemarkten is volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de stijgende rente.

Bedrijven proberen nu snel voordat de rente verder gaat stijgen geld te lenen tegen de lage tarieven.

Er zit iets tegengestelds in dat verhaal. Immers als de bedrijven zo slim zijn om te profiteren zijn beleggers die de leningen kopen blijkbaar minder slim.

Een stijgende rente immers laat de waarde van de obligaties dalen.

De lening die Apple onder andere uitgaf eerder dit jaar staat nu op een koers van 88,5%.

Daar deze lening een coupon heeft van 2,4% duurt het nog even voordat de beleggers op deze lening rendement kan noteren. Men zou dus een afwachtende houding veronderstellen naar het Apple debacle.

De Verizon obligaties leveren wel een veel hogere coupon op namelijk 5,15% maar heeft een slechtere kredietstatus met BBB+.

En daar mogen veel beleggers niet in investeren. Maar diegenen die dat wel mogen deden dat in grote mate. De koers van de lening staat inmiddels op 104%.

De verklaring voor deze oplopende activiteit op de obligatiemarkten is volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de stijgende rente. Bedrijven proberen nu snel voordat de rente verder gaat stijgen geld te lenen tegen de lage tarieven. Er zit iets tegengestelds in dat verhaal. Immers als de bedrijven zo slim zijn om te profiteren zijn beleggers die de leningen kopen blijkbaar minder slim. Een stijgende rente immers laat de waarde van de obligaties dalen. De lening die Apple onder andere uitgaf eerder dit jaar staat nu op een koers van 88,5%. Daar deze lening een coupon heeft van 2,4% duurt het nog even voordat de beleggers op deze lening rendement kan noteren. Men zou dus een afwachtende houding veronderstellen naar het Apple debacle. De Verizon obligaties leveren wel een veel hogere coupon op namelijk 5,15% maar heeft een slechtere kredietstatus met BBB+. En daar mogen veel beleggers niet in investeren. Maar diegenen die dat wel mogen deden dat in grote mate. De koers van de lening staat inmiddels op 104%.