Alle aandacht gaat uiteraard naar de Europese schuldencrisis. Welke is de volgende dominosteen die in Europa gaat vallen?, zo vraagt iedereen zich af.

Er wordt met een bang hart richting Italië gekeken, maar ook Spanje komt steeds dichter bij de gevarenzone.

Daarnaast valt af te wachten wat de Griekse

parlementsverkiezingen van volgende zondag gaan opleveren. Een stem voor extremisten kan de gevarenfactor opnieuw doen toenemen.

Olie, Russische aandelen en Mexicaanse peso zijn hard gedaald

De markten hebben snel gereageerd in het aanpassen van prijsniveaus sinds de kredietbeoordelingen van een reeks landen de afgelopen twaalf maanden zijn verlaagd.

Toch zijn er verschillen tussen landen en sectoren, concludeert Goldman Sachs in bijgaand onderzoek, die mogelijkheden bieden voor investeerders.

Relatief hard geraakt, ondanks bepaalde sterke fundamentele onderliggende factoren, zijn bijvoorbeeld ruwe olie, Russische aandelen en de Mexicaanse peso.

Los van deze cijfers ziet Goldman Sachs positieve tekenen in overheidsbeleid. Zo verwacht de bank monetaire verruiming in de VS en ziet het positieve institutionele ontwikkelingen in de EU.

Alle aandacht gaat uiteraard naar de Europese schuldencrisis. Welke is de volgende dominosteen die in Europa gaat vallen?, zo vraagt iedereen zich af. Er wordt met een bang hart richting Italië gekeken, maar ook Spanje komt steeds dichter bij de gevarenzone. Daarnaast valt af te wachten wat de Griekse parlementsverkiezingen van volgende zondag gaan opleveren. Een stem voor extremisten kan de gevarenfactor opnieuw doen toenemen. Olie, Russische aandelen en Mexicaanse peso zijn hard gedaald De markten hebben snel gereageerd in het aanpassen van prijsniveaus sinds de kredietbeoordelingen van een reeks landen de afgelopen twaalf maanden zijn verlaagd. Toch zijn er verschillen tussen landen en sectoren, concludeert Goldman Sachs in bijgaand onderzoek, die mogelijkheden bieden voor investeerders. Relatief hard geraakt, ondanks bepaalde sterke fundamentele onderliggende factoren, zijn bijvoorbeeld ruwe olie, Russische aandelen en de Mexicaanse peso. Los van deze cijfers ziet Goldman Sachs positieve tekenen in overheidsbeleid. Zo verwacht de bank monetaire verruiming in de VS en ziet het positieve institutionele ontwikkelingen in de EU.