De platinaprijs is deze week gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden, dit als gevolg van nieuws bij Anglo American Platinum.

De grootste producent in de wereld plaatst twee Zuid-Afrikaanse mijnen in de mottenballen, waardoor ongeveer 400.000 troy ounce aan productie zou wegvallen.

Sinds de start van dit jaar is de platinaprijs met ongeveer 10% gestegen, een prestatie die door de andere edelmetalen niet kon worden geëvenaard.

Een grotere vraag ten opzichte van het aanbod zal uiteraard de platinaprijs doen stijgen, mogelijk kan deze evolutie zelfs de andere edelmetalen mee op sleeptouw nemen.

De platinaprijs is deze week gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden, dit als gevolg van nieuws bij Anglo American Platinum. De grootste producent in de wereld plaatst twee Zuid-Afrikaanse mijnen in de mottenballen, waardoor ongeveer 400.000 troy ounce aan productie zou wegvallen. Sinds de start van dit jaar is de platinaprijs met ongeveer 10% gestegen, een prestatie die door de andere edelmetalen niet kon worden geëvenaard. Een grotere vraag ten opzichte van het aanbod zal uiteraard de platinaprijs doen stijgen, mogelijk kan deze evolutie zelfs de andere edelmetalen mee op sleeptouw nemen.