• Voor Cyprus: waarschijnlijk de beste deal die mogelijk was gezien de omstandigheden. Niettemin, Cyprus is begonnen aan een economische depressie (krimp van 20% is mogelijk). Huidige deal zal niet volstaan om overheidsfin onder controle te houden.

Bijkomende steun zal nodig zijn in de toekomst.

• Voor Europa: de directe impact moet meevallen, maar de recente ontwikkelingen bevestigen de recessie. De directe impact van de Cyprus deal is allicht dat Europese banken nog voorzichtiger zullen zijn in hun kredietverlening dan ze al waren. In die zin bevestigt dit het scenario van geen of erg weinig economische groei in de eurozone voor geruime tijd.

• Voor de rest van de wereld: weinig waarschijnlijk dat het Cyprus-verhaal het globale herstel doet ontsporen.

• Voor Cyprus: waarschijnlijk de beste deal die mogelijk was gezien de omstandigheden. Niettemin, Cyprus is begonnen aan een economische depressie (krimp van 20% is mogelijk). Huidige deal zal niet volstaan om overheidsfin onder controle te houden. Bijkomende steun zal nodig zijn in de toekomst. • Voor Europa: de directe impact moet meevallen, maar de recente ontwikkelingen bevestigen de recessie. De directe impact van de Cyprus deal is allicht dat Europese banken nog voorzichtiger zullen zijn in hun kredietverlening dan ze al waren. In die zin bevestigt dit het scenario van geen of erg weinig economische groei in de eurozone voor geruime tijd. • Voor de rest van de wereld: weinig waarschijnlijk dat het Cyprus-verhaal het globale herstel doet ontsporen.