De euro steeg voor het eerst in acht dagen ten opzichte van de yen. Volgende week worden de Europese inflatiecijfers bekendgemaakt en algemeen wordt verwacht dat de consumentenprijzen vorige maand zijn gestegen.

De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,3127 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3114 dollar gisterenavond in New York. De euro houdt goed stand boven het niveau van 1,30 dollar.

Richard Grace, chief currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australië, stelt vast dat de volatiliteit op de valutamarkten erg gering is geworden. Van de huidige rustige periode wordt gebruikgemaakt om een aantal carry trades uit te voeren.

De euro steeg voor het eerst in acht dagen ten opzichte van de yen. Volgende week worden de Europese inflatiecijfers bekendgemaakt en algemeen wordt verwacht dat de consumentenprijzen vorige maand zijn gestegen. De euro werd vanmorgen verhandeld aan 1,3127 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3114 dollar gisterenavond in New York. De euro houdt goed stand boven het niveau van 1,30 dollar. Richard Grace, chief currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australië, stelt vast dat de volatiliteit op de valutamarkten erg gering is geworden. Van de huidige rustige periode wordt gebruikgemaakt om een aantal carry trades uit te voeren.