De omzet was iets hoger dan verwacht. De omzet daalde met 1,5% tot USD 5,9 miljard, USD 300 miljoen meer dan waarop de markt had gerekend. De winst van USD 0,06 per aandeel was conform de verwachtingen.

Volgens Alcoa dikt de vraag naar aluminium dit jaar aan met zo'n 7%. De verwachte groei is gelijk aan die van het afgelopen jaar, maar hoger dan die van de meeste metalen.

Dat komt door een sterke vraag naar aluminium door de luchtvaartindustrie en China.

Er is in een jaar tijd weinig veranderd voor Alcoa, dat traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapt in de Verenigde Staten. Aan de inkomstenkant is geen vooruitgang geboekt en het aandeel is nauwelijks van zijn plaats gekomen.

De metaalvoorraden nemen toe bij de London Metals Exchange, maar dat heeft geen significante invloed op de aluminiumprijs omdat het in de meeste gevallen om financiële overeenkomsten gaat.

Alcoa produceert nog altijd een vrije kasstroom, de productie- en leveringsonderdelen van het bedrijf kunnen buigen op historisch hoge marges en de vraag naar aluminium blijft stijgen.

Door de huidige, lage metaalprijs van circa USD 2.000 per ton is driekwart van de smeltbedrijven verlieslatend en de vraag uit Europa blijft dalen. ABN Amro handhaaft de opinie houden.

De omzet was iets hoger dan verwacht. De omzet daalde met 1,5% tot USD 5,9 miljard, USD 300 miljoen meer dan waarop de markt had gerekend. De winst van USD 0,06 per aandeel was conform de verwachtingen. Volgens Alcoa dikt de vraag naar aluminium dit jaar aan met zo'n 7%. De verwachte groei is gelijk aan die van het afgelopen jaar, maar hoger dan die van de meeste metalen. Dat komt door een sterke vraag naar aluminium door de luchtvaartindustrie en China. Er is in een jaar tijd weinig veranderd voor Alcoa, dat traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapt in de Verenigde Staten. Aan de inkomstenkant is geen vooruitgang geboekt en het aandeel is nauwelijks van zijn plaats gekomen. De metaalvoorraden nemen toe bij de London Metals Exchange, maar dat heeft geen significante invloed op de aluminiumprijs omdat het in de meeste gevallen om financiële overeenkomsten gaat. Alcoa produceert nog altijd een vrije kasstroom, de productie- en leveringsonderdelen van het bedrijf kunnen buigen op historisch hoge marges en de vraag naar aluminium blijft stijgen. Door de huidige, lage metaalprijs van circa USD 2.000 per ton is driekwart van de smeltbedrijven verlieslatend en de vraag uit Europa blijft dalen. ABN Amro handhaaft de opinie houden.