Werkloosheidsuitkeringen in de week voor kerst wat sterker dan verwacht. Desondanks ligt het aantal gemiddeld genomen in december op het laagste niveau sinds juni 2008.

In Europa kwam het belangrijkste nieuws uit Italië, dat weer een wat hogere rente moest betalen om zijn schuld te financieren.

Premier Monti heeft aangegeven dat verlagen van de overheidsschuld ondergeschikt is aan het reduceren van het overheidstekort omdat via dit laatste een verdere stijging van de schuld wordt voorkomen. Veel effect ging er echter niet vanuit op de aandelenmarkten.

Werkloosheidsuitkeringen in de week voor kerst wat sterker dan verwacht. Desondanks ligt het aantal gemiddeld genomen in december op het laagste niveau sinds juni 2008. In Europa kwam het belangrijkste nieuws uit Italië, dat weer een wat hogere rente moest betalen om zijn schuld te financieren. Premier Monti heeft aangegeven dat verlagen van de overheidsschuld ondergeschikt is aan het reduceren van het overheidstekort omdat via dit laatste een verdere stijging van de schuld wordt voorkomen. Veel effect ging er echter niet vanuit op de aandelenmarkten.