De ondertekening van de nieuwe Food Safety Modernization Act door de Amerikaanse president Obama betekent dat voedselimporten voortaan getest moeten worden voordat ze op de Amerikaanse markt mogen worden gebracht.

Dit zal volgens ABN Amro extra werk opleveren voor de CITV-sector (het certificeren, inspecteren, testen en verifiëren van producten en diensten), waarvan bedrijven als Intertek, Veritas en SGS kunnen profiteren.

In de eerste week van het nieuwe jaar zal de blik op het macrovlak vooral gericht zijn op het oordeel van inkoopmanagers in de Verenigde Staten en Europa. Afgezien van de nieuwjaarstoespraken is er vanuit het bedrijfsleven weinig nieuws te verwachten.

De ondertekening van de nieuwe Food Safety Modernization Act door de Amerikaanse president Obama betekent dat voedselimporten voortaan getest moeten worden voordat ze op de Amerikaanse markt mogen worden gebracht. Dit zal volgens ABN Amro extra werk opleveren voor de CITV-sector (het certificeren, inspecteren, testen en verifiëren van producten en diensten), waarvan bedrijven als Intertek, Veritas en SGS kunnen profiteren. In de eerste week van het nieuwe jaar zal de blik op het macrovlak vooral gericht zijn op het oordeel van inkoopmanagers in de Verenigde Staten en Europa. Afgezien van de nieuwjaarstoespraken is er vanuit het bedrijfsleven weinig nieuws te verwachten.