Doordat de eurolanden qua economische groei meer op één lijn komen, zal het volgens Carmignac op termijn gemakkelijker worden om in de eurozone een breder gedragen economisch beleid te gaan voeren.

In Europa heeft de Duitse export relatief gezien te lijden van de vertraging van de wereldhandel en de daling van de yen, maar de door de Zuid-Europese landen geleverde inspanningen beginnen vruchten af te werpen op het gebied van export en werkgelegenheid.

Doordat de eurolanden qua economische groei zo meer op één lijn komen, zal het op termijn gemakkelijker worden om in de eurozone een breder gedragen economisch beleid te gaan voeren. Zo is het niet ondenkbaar dat de lidstaten gezamenlijk groeistimulerende maatregelen gaan nemen.

Er is in de komende maanden nog altijd een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Centrale Bank, die gebruik moet maken van de vermindering van de monetaire ondersteuning in de VS om de neerwaartse trend van de euro tegenover de dollar te bevorderen en er tegelijkertijd voor moet zorgen dat de minder grote internationale overvloed aan liquiditeiten niet in de weg staat aan het verdere herstel van Europa.

Doordat de eurolanden qua economische groei meer op één lijn komen, zal het volgens Carmignac op termijn gemakkelijker worden om in de eurozone een breder gedragen economisch beleid te gaan voeren. In Europa heeft de Duitse export relatief gezien te lijden van de vertraging van de wereldhandel en de daling van de yen, maar de door de Zuid-Europese landen geleverde inspanningen beginnen vruchten af te werpen op het gebied van export en werkgelegenheid. Doordat de eurolanden qua economische groei zo meer op één lijn komen, zal het op termijn gemakkelijker worden om in de eurozone een breder gedragen economisch beleid te gaan voeren. Zo is het niet ondenkbaar dat de lidstaten gezamenlijk groeistimulerende maatregelen gaan nemen. Er is in de komende maanden nog altijd een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Centrale Bank, die gebruik moet maken van de vermindering van de monetaire ondersteuning in de VS om de neerwaartse trend van de euro tegenover de dollar te bevorderen en er tegelijkertijd voor moet zorgen dat de minder grote internationale overvloed aan liquiditeiten niet in de weg staat aan het verdere herstel van Europa.