Flink wat rood bijgekomen bij AEX

De dubbele weerstand rond 296,77 voor de AEX (recente toppen en dalende weerstandslijn vanaf maart) was volgens ABN Amro vooralsnog een brug te ver.

Vorige week is hier flink wat aanbod losgekomen. Een overtuigende doorbraak en slotstand erboven is nodig om een hogere koerspiek te vormen en om het korte termijn herstel een vervolg te kunnen geven richting de weerstandszone 303/306.

Echter, de AEX zakte onder steun op 286,89, zodat de dalende trend hervat/voortgezet kan worden richting 268,74. De AEX heeft onlangs de middellange termijn stijgende trend verlaten, een patroon met lagere toppen en bodems signaleert op dit moment een dalende trend.

Eerste weerstand wacht rond 296,77 punten. Rond dit niveau ligt weerstand gevormd door de bovenkant van de dalende trend en de laatste koerspieken.

Een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen. Boven 313,42 klaart het langere termijn beeld pas wat op.

Flink wat rood bijgekomen bij AEX De dubbele weerstand rond 296,77 voor de AEX (recente toppen en dalende weerstandslijn vanaf maart) was volgens ABN Amro vooralsnog een brug te ver. Vorige week is hier flink wat aanbod losgekomen. Een overtuigende doorbraak en slotstand erboven is nodig om een hogere koerspiek te vormen en om het korte termijn herstel een vervolg te kunnen geven richting de weerstandszone 303/306. Echter, de AEX zakte onder steun op 286,89, zodat de dalende trend hervat/voortgezet kan worden richting 268,74. De AEX heeft onlangs de middellange termijn stijgende trend verlaten, een patroon met lagere toppen en bodems signaleert op dit moment een dalende trend. Eerste weerstand wacht rond 296,77 punten. Rond dit niveau ligt weerstand gevormd door de bovenkant van de dalende trend en de laatste koerspieken. Een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen. Boven 313,42 klaart het langere termijn beeld pas wat op.