De groei van de economie is groot, mede door vele buitenlandse investeringen. Kortom, er valt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer weinig negatiefs te vertellen over het land.

Toch daalde de Turkse aandelenindex de afgelopen week met bijna 13%. Steeg de rente op 10 jarige lening van 6,2% naar 7,3% en daalde de Turkse lira van begin mei 2,36 naar 2,48 versus de euro. Een stijging van 5%.

De reden waren de onlusten in de straten van diverse steden. Nu eens niet betogingen tegen de hogere belastingen zoals bijvoorbeeld in Griekenland en Spanje maar tegen de zittende minister-president Recep Tayyip Erdogan.

De groei van de economie is groot, mede door vele buitenlandse investeringen. Kortom, er valt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer weinig negatiefs te vertellen over het land. Toch daalde de Turkse aandelenindex de afgelopen week met bijna 13%. Steeg de rente op 10 jarige lening van 6,2% naar 7,3% en daalde de Turkse lira van begin mei 2,36 naar 2,48 versus de euro. Een stijging van 5%. De reden waren de onlusten in de straten van diverse steden. Nu eens niet betogingen tegen de hogere belastingen zoals bijvoorbeeld in Griekenland en Spanje maar tegen de zittende minister-president Recep Tayyip Erdogan.