Dat is het laagste niveau sinds januari 2009. Daarmee was het goede nieuws echter wel op, want de jobcreatie was de zwakste sinds oktober vorig jaar. Er kwamen in totaal maar 120.000 nieuwe banen, waar de consensusverwachting lag op een toename met 209.000.

De vertraging in de groei van de tewerkstelling reflecteert volgens economen het wegebbend effect van het ongewone warme winterweer. Vorige week waarschuwde FED-voorzitter Ben Bernanke al dat de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt nog steeds te wensen overlaat.

Economische groei is vertraagd

Op basis van de werkloosheidscijfers mag worden verwacht dat de groei van het BBP tijdens eerste kwartaal is vertraagd tot 2%, ten opzichte van 3% tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar. Sean Incremona, econoom bij 4CAST in New York, is van mening dat de FED haar monetaire politiek opnieuw gaat versoepelen.

Er zijn namelijk 300.000 nieuwe banen per maand noodzakelijk om de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten terug te dringen tot normale niveaus. In de dienstensector kwamen slechts 90.000 jobs bij, tegenover 240.000 vorige maand. Ook in de bouw daalde de tewerkstelling voor de tweede maand op rij.

Dat is het laagste niveau sinds januari 2009. Daarmee was het goede nieuws echter wel op, want de jobcreatie was de zwakste sinds oktober vorig jaar. Er kwamen in totaal maar 120.000 nieuwe banen, waar de consensusverwachting lag op een toename met 209.000. De vertraging in de groei van de tewerkstelling reflecteert volgens economen het wegebbend effect van het ongewone warme winterweer. Vorige week waarschuwde FED-voorzitter Ben Bernanke al dat de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt nog steeds te wensen overlaat. Economische groei is vertraagd Op basis van de werkloosheidscijfers mag worden verwacht dat de groei van het BBP tijdens eerste kwartaal is vertraagd tot 2%, ten opzichte van 3% tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar. Sean Incremona, econoom bij 4CAST in New York, is van mening dat de FED haar monetaire politiek opnieuw gaat versoepelen. Er zijn namelijk 300.000 nieuwe banen per maand noodzakelijk om de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten terug te dringen tot normale niveaus. In de dienstensector kwamen slechts 90.000 jobs bij, tegenover 240.000 vorige maand. Ook in de bouw daalde de tewerkstelling voor de tweede maand op rij.