Het consumentenvertrouwen is nog steeds laag en dit gegeven, gekoppeld aan een aanhoudend hoge werkloosheid, brengt mee dat de consumenten voorzichtig gaan blijven in hun bestedingen.

Dat geldt op de eerste plaats voor grote kapitaalgoederen, maar ook voor de huizenbouw. Tomnitz twijfelt er aan dat de vraag naar nieuwbouw in de lente, traditioneel de beste periode van het jaar, gaat toenemen.

De verkopen van nieuwe woningen in de Verenigde Staten bevond zich eind vorig jaar nog steeds dicht bij het dieptepunt van 282.000 op jaarbasis dat in mei 2010 werd opgetekend.

Het consumentenvertrouwen is nog steeds laag en dit gegeven, gekoppeld aan een aanhoudend hoge werkloosheid, brengt mee dat de consumenten voorzichtig gaan blijven in hun bestedingen. Dat geldt op de eerste plaats voor grote kapitaalgoederen, maar ook voor de huizenbouw. Tomnitz twijfelt er aan dat de vraag naar nieuwbouw in de lente, traditioneel de beste periode van het jaar, gaat toenemen. De verkopen van nieuwe woningen in de Verenigde Staten bevond zich eind vorig jaar nog steeds dicht bij het dieptepunt van 282.000 op jaarbasis dat in mei 2010 werd opgetekend.