Echter het probleem is dat 44% van de 271 bedrijven hun verwachtingen die ze hadden niet hebben gerealiseerd. Er zijn derhalve maar weinig echte verrassingen aan de bovenkant.

De verklaring kwam afgelopen vrijdag. Veel economen hadden rekening gehouden met een groei van 3% met name door de sterkere huizenmarkt. Het werd echter 2,5%.

Het grootste probleem zit in de investeringen van de overheid. De gemiddelde Amerikaan is wel bezig de economie te sti-muleren.

De gezinsconsumptie steeg met 2,2% onder andere door aanschaf van auto's. Dat geeft aan dat het optimisme van de markten de afgelopen tijd niet onrechtvaardig is.

Het echte wachten blijft op de investeringen van bedrijven. De opbouw van voorraden die ook uit de cijfers vrijdag bleek geeft aan dat dat wellicht eerder komt dan er nu nog wordt verwacht.

Echter het probleem is dat 44% van de 271 bedrijven hun verwachtingen die ze hadden niet hebben gerealiseerd. Er zijn derhalve maar weinig echte verrassingen aan de bovenkant. De verklaring kwam afgelopen vrijdag. Veel economen hadden rekening gehouden met een groei van 3% met name door de sterkere huizenmarkt. Het werd echter 2,5%. Het grootste probleem zit in de investeringen van de overheid. De gemiddelde Amerikaan is wel bezig de economie te sti-muleren. De gezinsconsumptie steeg met 2,2% onder andere door aanschaf van auto's. Dat geeft aan dat het optimisme van de markten de afgelopen tijd niet onrechtvaardig is. Het echte wachten blijft op de investeringen van bedrijven. De opbouw van voorraden die ook uit de cijfers vrijdag bleek geeft aan dat dat wellicht eerder komt dan er nu nog wordt verwacht.