Op de valutamarkten blijft er heel wat beweging, de koers van het pond is gisteren teruggevallen tot het laagste niveau in zes weken, dit nadat de Britse inflatiecijfers lager dan verwacht uitkwamen. Ook het Verenigd Koninkrijk hoeft dus niet voor inflatie te vrezen.

Daarmee wordt ook aangegeven dat de rente in het land laag kan worden gehouden. Steun vanuit de hoek van hogere rentevoeten hoeft het pond dus niet te verwachten. Dit jaar is de koers van de munt al met 3% gedaald ten opzichte van de euro.

Op de valutamarkten blijft er heel wat beweging, de koers van het pond is gisteren teruggevallen tot het laagste niveau in zes weken, dit nadat de Britse inflatiecijfers lager dan verwacht uitkwamen. Ook het Verenigd Koninkrijk hoeft dus niet voor inflatie te vrezen. Daarmee wordt ook aangegeven dat de rente in het land laag kan worden gehouden. Steun vanuit de hoek van hogere rentevoeten hoeft het pond dus niet te verwachten. Dit jaar is de koers van de munt al met 3% gedaald ten opzichte van de euro.