In totaliteit heeft de Europese negatieve depositorente volgens professor Stefan Duchateau enkel betrekking op zo'n 60 miljard euro en dat is minder dan een peulenschil in de totaliteit van de beschikbare liquiditeit in het bancaire systeem.

Maar achter deze eerder symbolische rentevoet gaat ultiem toch een realistische doelstelling schuil, waarbij men vooral tracht om de klim van de tarieven op de interbancaire markt af te remmen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In totaliteit heeft de Europese negatieve depositorente volgens professor Stefan Duchateau enkel betrekking op zo'n 60 miljard euro en dat is minder dan een peulenschil in de totaliteit van de beschikbare liquiditeit in het bancaire systeem. Maar achter deze eerder symbolische rentevoet gaat ultiem toch een realistische doelstelling schuil, waarbij men vooral tracht om de klim van de tarieven op de interbancaire markt af te remmen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.