De grafieken laten volgens professor Stefan Duchateau wat betreft de PIIGS-landen weinig twijfel bestaan omtrent de bereikte trendbreuk.

Een "merkwaardig" verloop kan echter worden opgetekend wanneer we inzoomen op de bedenkelijke ontwikkeling van de Belgische lopende rekening.

Wanneer op internationaal vlak je enige wapen nog de efficiëntiegraad van de economie is (en dit als resultante van het feit dat in een land met dermate hoge (para) fiscale lasten, enkel de meest efficiënte bedrijven overleven en het vandaar nog redelijk goed doen in internationale context), dan mag het niet verbazen om een (substantiële) verslechtering op te moeten tekenen, wanneer ook andere landen dit efficiëntie wapen beter leren hanteren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De grafieken laten volgens professor Stefan Duchateau wat betreft de PIIGS-landen weinig twijfel bestaan omtrent de bereikte trendbreuk. Een "merkwaardig" verloop kan echter worden opgetekend wanneer we inzoomen op de bedenkelijke ontwikkeling van de Belgische lopende rekening. Wanneer op internationaal vlak je enige wapen nog de efficiëntiegraad van de economie is (en dit als resultante van het feit dat in een land met dermate hoge (para) fiscale lasten, enkel de meest efficiënte bedrijven overleven en het vandaar nog redelijk goed doen in internationale context), dan mag het niet verbazen om een (substantiële) verslechtering op te moeten tekenen, wanneer ook andere landen dit efficiëntie wapen beter leren hanteren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.