In Europa is er volgens professor Stefan Duchateau nogal wat te doen over de negatieve rente en dat zal wel zo blijven tot de Europese Centrale Bank volgende week vergadert.

Als een bank negatieve rente zou aanrekenen, dan stop je je spaargeld toch gewoon in een ouwe sok en vermijd je de aanrekening van rente op je spaargeld?

Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van het instellen van een negatieve rentevoet. Voor een goed begrip, dit concept duidt erop dat indien professionele partijen als banken en verzekeraars bepaalde types van deposito's aanhouden, er een soort taxatie wordt aangerekend.

De bedoeling is dan -evident- dat de geviseerde deposito's worden vermeden en de geldmiddelen zich verplaatsen naar een type van belegging die wel als wenselijk wordt aanzien.

Het is natuurlijk niet de bedoeling van de ECB om de spaarder te verplichten tot een betaling op de aangehouden spaartegoeden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In Europa is er volgens professor Stefan Duchateau nogal wat te doen over de negatieve rente en dat zal wel zo blijven tot de Europese Centrale Bank volgende week vergadert. Als een bank negatieve rente zou aanrekenen, dan stop je je spaargeld toch gewoon in een ouwe sok en vermijd je de aanrekening van rente op je spaargeld? Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van het instellen van een negatieve rentevoet. Voor een goed begrip, dit concept duidt erop dat indien professionele partijen als banken en verzekeraars bepaalde types van deposito's aanhouden, er een soort taxatie wordt aangerekend. De bedoeling is dan -evident- dat de geviseerde deposito's worden vermeden en de geldmiddelen zich verplaatsen naar een type van belegging die wel als wenselijk wordt aanzien. Het is natuurlijk niet de bedoeling van de ECB om de spaarder te verplichten tot een betaling op de aangehouden spaartegoeden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.