Blijkt volgens professor Stefan Duchateau dat de BEL 20 in een recent verleden een ongeveer gelijkaardige prestatie heeft neergezet als de MSCI returnindex van Europese aandelen. Enerzijds is dit een bemoedigend resultaat dat werd bereikt ondanks de hogere concentratiegraad van de Bel20 en de veel kleinere Belgische markt.

Maar anderzijds is dit enigszins ontgoochelend vermits deze concentratie ook minder diversificatie en dus ook een hoger risico vertegenwoordigd en hiervoor geen compensatie wordt geboden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Blijkt volgens professor Stefan Duchateau dat de BEL 20 in een recent verleden een ongeveer gelijkaardige prestatie heeft neergezet als de MSCI returnindex van Europese aandelen. Enerzijds is dit een bemoedigend resultaat dat werd bereikt ondanks de hogere concentratiegraad van de Bel20 en de veel kleinere Belgische markt. Maar anderzijds is dit enigszins ontgoochelend vermits deze concentratie ook minder diversificatie en dus ook een hoger risico vertegenwoordigd en hiervoor geen compensatie wordt geboden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.