Maar ook dat kan als goed nieuws voor de aandelen worden gezien. Want om de deflatie te bevechten zal de ECB waarschijnlijk dit jaar verplicht worden om het monetaire gaspedaal nog eens in te drukken.

En dan hebben we in Europa op beursgebied het beste van de twee werelden: een aantrekkende economie gevolgd door een winstgroei van 10%, en een soepeler monetair beleid. Dit wil echter niet zeggen dat alle problemen van de baan zijn.

De Europese beurzen zijn vanmorgen afwachtend geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen in de belangrijkste indices. De BEL 20 blijft dicht bij het slotniveau van gisteren en echte uitschieters zijn er binnen de index niet. Het goud zet de opwaartse beweging voorlopig niet verder.

Maar ook dat kan als goed nieuws voor de aandelen worden gezien. Want om de deflatie te bevechten zal de ECB waarschijnlijk dit jaar verplicht worden om het monetaire gaspedaal nog eens in te drukken. En dan hebben we in Europa op beursgebied het beste van de twee werelden: een aantrekkende economie gevolgd door een winstgroei van 10%, en een soepeler monetair beleid. Dit wil echter niet zeggen dat alle problemen van de baan zijn. De Europese beurzen zijn vanmorgen afwachtend geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen in de belangrijkste indices. De BEL 20 blijft dicht bij het slotniveau van gisteren en echte uitschieters zijn er binnen de index niet. Het goud zet de opwaartse beweging voorlopig niet verder.