De inflatiecijfers in de eurozone kwamen vorige week volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een heel stuk beneden de consensus uit en dit breed verspreid over de verschillende industrietakken en landen. Die lage inflatiecijfers blijven niet zonder gevolgen.

De kans dat de ECB de rente verder zal verlagen in December, of waarom niet al deze week?, is hierdoor fors opgelopen. Daarbij kon vooral de USD garen spinnen tov de euro, ook al omdat een aantal leden van de Fed wat meer havikactige geluiden lieten horen.

De inflatiecijfers in de eurozone kwamen vorige week volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een heel stuk beneden de consensus uit en dit breed verspreid over de verschillende industrietakken en landen. Die lage inflatiecijfers blijven niet zonder gevolgen. De kans dat de ECB de rente verder zal verlagen in December, of waarom niet al deze week?, is hierdoor fors opgelopen. Daarbij kon vooral de USD garen spinnen tov de euro, ook al omdat een aantal leden van de Fed wat meer havikactige geluiden lieten horen.