De beoogde nieuwe voorzitter van de Federal Reserve - Janet Yellen - heeft voor gisteren donderdag de bankencommissie van de Amerikaanse senaat gezegd dat de economie sterker moet herstellen voor de Fed haar stimuleringsbeleid zal gaan afbouwen.

Als haar benoeming door het parlement wordt goedgekeurd, zal ze volgens ABN Amro alles doen om een sterk economisch herstel te bevorderen. Daarmee verminderde de vrees dat de Fed al in december zal beginnen met het afbouwen van het (stimulerende) opkoopprogramma van obligaties.

De beoogde nieuwe voorzitter van de Federal Reserve - Janet Yellen - heeft voor gisteren donderdag de bankencommissie van de Amerikaanse senaat gezegd dat de economie sterker moet herstellen voor de Fed haar stimuleringsbeleid zal gaan afbouwen. Als haar benoeming door het parlement wordt goedgekeurd, zal ze volgens ABN Amro alles doen om een sterk economisch herstel te bevorderen. Daarmee verminderde de vrees dat de Fed al in december zal beginnen met het afbouwen van het (stimulerende) opkoopprogramma van obligaties.