Op de obligatiemarkten vond eerst een vrij forse koersdaling plaats, waarbij het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw de lucht inschoot.

Inmiddels lijkt de rust op de obligatiemarkten te zijn teruggekeerd en dat komt ook de aandelenkoersen ten goede.

De goudprijs blijft echter onder druk staan, voor een troy ounce goud moet nu ongeveer 10 dollar minder worden betaald dan het slotniveau van gisteren.

De meeste analisten verwachten dat de goudprijs vanaf de huidige prijsniveaus nog verder kan dalen, bijvoorbeeld richting 1000 dollar.

Op de obligatiemarkten vond eerst een vrij forse koersdaling plaats, waarbij het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw de lucht inschoot. Inmiddels lijkt de rust op de obligatiemarkten te zijn teruggekeerd en dat komt ook de aandelenkoersen ten goede. De goudprijs blijft echter onder druk staan, voor een troy ounce goud moet nu ongeveer 10 dollar minder worden betaald dan het slotniveau van gisteren. De meeste analisten verwachten dat de goudprijs vanaf de huidige prijsniveaus nog verder kan dalen, bijvoorbeeld richting 1000 dollar.